Lockheed TriStar vertrokken van Schiphol!

SCHIPHOL-OOST ,20 juli 2007
Wat tot voor kort weinigen nog voor mogelijk hielden is toch gebeurd: CS TMR, de Lockheed L1011 TriStar 500 van de Portugese chartermaatschappij LuzAir, heeft rond drie uur vanmiddag Schiphol verlaten.
De TriStar (bouwjaar 1983!) stond sinds 6 juli 2004 op Schiphol-Oost geparkeerd nadat het door problemen in motor 1, een noodstop had moeten maken met als gevolg dat 7 van de 10 banden klapten, en ernstige schade aan het landingsgestel berokkend werd.
In eerste instantie is vlak daarna  nog een nieuw landingsgestel onder het toestel gemonteerd, met uiteraard nieuwe banden, maar sindsdien heeft het toestel continu op de parkeerplaats naast hangaar 11 gestaan.
Schimmels en paddestoelen kregen ruimschoots de gelegenheid om in het toestel te groeien.
Pas in november 2006 werden er voor het eerst weer activiteiten waargenomen rond het toestel. Tijdens een testrun in die maand, van de twee motoren die er nog onderzaten, volgden toen 2 enorme klappen, met grote consternatie in gebouw 401 tot gevolg (waar ik op dat moment aanwezig was).
In de maanden erna is men bezig geweest het toestel weer luchtwaardig te krijgen. Nieuwe Rolls Royce motoren, type RB 211 524B, werden gemonteerd. Maar telkens werden de technici, die in weer en wind bezig waren, met nieuwe problemen geconfronteerd.
Cynici, die dit alles gadesloegen, wisten dan ook te melden dat al hun pogingen vruchteloos zouden blijven en dat CS TMR in hapklare brokken naar de Hoogovens zou worden getransporteerd.

Maar nee!  Niet dus! De niet aflatende ijver van de engineers had succes! Tegen alle verwachtingen in heeft deze Lockheed L1011 385-3 TriStar 500 Schiphol via de Buitenveldertbaan verlaten, en is ze veilig thuis gekomen in Lissabon. Hier zal ze een C-check krijgen en daarna doorvliegen naar Victorville in de VS, alwaar ze voorzien zal worden van een nieuw interieur (hard nodig na 3 jaar wegrotten op Oost).
De Lockheed TriStar, begin jaren 80 een van de veiligste en modernste toestellen in de wereld, is thans bijna geheel uit het luchtruim verdwenen. Wereldwijd zijn er op dit moment minder dan 30 Tristars nog in actieve dienst. Schitterend dat de mensen van LuzAir het de moeite waard vinden om deze grand old lady  nog een aantal jaren in de lucht te houden!

Oktober 2009:
Het Amerikaanse Victorville Airospace, het bedrijf dat de C-check uitvoerde, is inmiddels failliet gegaan. LuzAir heeft CS-TMR te koop gezet. CS TMP, de andere Lockheed TriStar van LuzAir, is ook buiten dienst gesteld. Dit toestel is tot grote ergernis van veel Nederlandse vakantiegangers de afgelopen jaren regelmatig geleast door Arke Fly. Waarschijnlijk zullen beide toestellen binnen afzienbare tijd gesloopt worden.

Het is nu bijna gedaan met de Lockheed TriStar. Slechts 12 toestellen vliegen er nog rond in de wereld. In Europa vliegt alleen Euro Atlantic nog met de TriStar. De Royal Air Force zet tot 2015 nog 9 TriStars in als tanker en transporttoestel.
Bijzonder jammer is het dat de TriStar zo snel uit het luchtruim verdwijnt. Van bijvoorbeeld de DC-8, al 37 jaar uit productie, vliegen er wereldwijd nog ettelijke tientallen toestellen. Het zelfde geldt voor de DC-10, de kwalitatief mindere concurrent van de TriStar, en de Boeing 727. Oude toestellen die overal in de wereld nog steeds ingezet worden als vrachtvliegtuig. Helaas is de TriSstar binnenkort alleen nog te zien in het museum.
 

  CS TMR op de luchthaven van Oporto (Portugal) januari 2004 CS TMR landt op de Polderbaan, 26 juni 2004  
  CS TMR aborting take off, 6 juli 2004 landing gear CS TMR after emergency stop, 6 juli 2004  
  CS TMR engine flame out, 31 juli 2004 CS TMR,schijnbaar afgeschreven voor hangaar 11. Oktober 2006  
  CS TMR op het platform van Hangaar 9. januari 2007 CS TMR in de spuitbaai van Hangaar 14, januari 2007  
  CS TMR tijdens een motorentest op het platform van Hangaar 11/12, februari 207 CS TMR fresh & shiny na een wasbeurt, klaar voor vertrek,april 2007  
  CS TMR, taxiŽnd naast de Kaagbaan, 20 juli 2007 CS TMR vlak na de start op  de Buitenveldertbaan, 20 juli 2007  
  CS TMR op weg naar Lissabon! CS TMR veilig thuis in Lissabon, 20 juli 2007  
       
       
De Tristar in goede en slechte tijden Cockpit van de Lockheed Tristar Het zusje van CS TMR, CS TMP (ook van Luzair) tijdens het verlaten van de G-pier
Foto's CS TMR op Airlinersnet
Video van CS TMR op You Tube    
Forum CS TMR op Scramble.nl
Home  

 

 

 

Hit Counter